dimecres, 1 d’agost del 2012

Ja fa un any!!

Fa un any que tenim els horts els veïns. Han passat moltes coses  i sobretot hem après coses noves. La primera collita va ser molt bona, tenim mongetes, bròcoli, porros i cebes pràcticament per tot l'any. Vam plantar uns quants veïns calçots i va ser tot un èxit. Estaven boníssims!!!
Només vam tenir una plaga incontrolable a les tomaqueres. De fet en vam tenir dues, la primera la de l'oruga típica i l'altra no vam arribar a saber què era, però va afectar sèriament els tomaquets. Aquest any, però, tot el contrari, en tenim un tou!!!.

La tècnica que fem servir té una desventatge però ho hem solucionat amb una mica de paciència. Quan s'acaba la recolecció s'hauria de rotar tots els bancals per evitar les possibles plagues però també per fer descansar la terra. Però evidentment el cicle de vida de cada planta és diferent i per això és complicat idear la rotació quan encara hi ha plantes de l'altra bancal que encara o no pots treure o no és el millor temps per a  plantar la següent. Però com dic amb una mica de paciència s'aconsegueix.

Una de les feines durant la tardor passada i part de l'hivern ha estat treure fulles de l'hort. Les fulles dels arbres que voregen el camí que va cap a Sant Pere Molanta. Són plataners molt grans i vells i tenen una quantitat de fulles que van a parar als horts, és clar. Una feina que no durava ni un dia i que donava un caire  un pèl abandonat. Hem omplert contenidors i contenidors de resta vegetal. Però com tot, tot passa. I ha arribat la primavera.
La primavera és l'esplendor de les flors, de les aromàtiques i de les maduixeres, que finalment seran les maduixes. Els ocells encara no s'han adonat que hi ha perquè hem pogut probar-les, són boníssimes.

Ara a l'estiu comencem a recollir tot el que vam començar a plantar a la primavera, els TOMÀQUETS, aquest any és un èxit, tothom recull tomàquets i és una satisfacció menjar-ne. No hi ha res més que els tomàquets d'horta i si són ecològics, encara millor. 
A la nostra parcel·la hem tingut un atac de cargols i llimacs a les mongeteres. Havíem agafat llavors per aquest any però se les han menjat quan ja havien germinat. Una pena. Hem hagut de comprar de planter i tornar-les a plantar, i tot i així se n'han cruspit moltes. De tota manera hem pogut collir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada